23948sdkhjf

Mould Express i konkurs verksamheten drivs vidare

Verktygstillverkaren Mould Express i Nynäshamn har gått i konkurs. Trots kompetensutveckling och kraftfulla investeringar i ny teknik orkade man inte axla en halverad orderingång under våren. Verksamheten tas över av moderbolaget Formverktyg i Nynäshamn AB, som genom ett nätverk av verktygskompetens erbjuder samordnade produktionsresurser.
Fordonsindustrin var betydande kunder för Mould Express. En kraftig generell lågkonjunktur och en storkund som var mitt emellan två stora projekt gav en ohållbar situation. Företaget är helägt dotterbolag till Formverktyg i Nynäshamn AB, som nu driver verksamheten vidare med oförändrad maskinpark och hälften av den tidigare personalstyrkan.
Så sent som i november förra året var företagens ägare och VD Jan Sämsjö full av tillförsikt. Må vara att man stod inför ett generationsskifte, men åtgärder hade vidtagits för att inom rimlig tid få tag på rätt personer som långsiktigt skulle axla företagets verksamhet. Företaget var dessutom återigen ett lönsamt verktygsföretag, efter att ha genomgått ett tufft program med kompetensutveckling och kraftfulla investeringar i ny teknik. Men en oväntad halvering av orderingången förändrade plattformen.
För några år sedan skapades på initiativ av Mould Express ett samarbete mellan flera verktygsmakare under namnet Mould Supply. Nätverket skulle utveckla svensk verktygstillverkning och bemöta konkurrensen från lågprisländerna. Skilda mål ledde istället till informella relationer.
– Jag har inte gett upp dessa tankar. Vår verksamhet drivs därför vidare i minskad omfattning och min tanke är att på sikt åter bygga upp produktionsflöden som utnyttjar de resurser som finns i ett bredare perspektiv tillsammans med andra entreprenörer, säger Jan Sämsjö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062