23948sdkhjf

Quadrant köps av konsortium

Det blir med all sannolikhet konsortiet Aquamit som tar över plastkoncernen Quadrant. Efter att ha höjt budet två gånger hävdar Aquamit att man nu har fått det accepterat att över 95 procent av Quadrants aktieägare.
Bakom det i Holland registrerade konsortiet Aquamit BV finns fyra toppchefer från Quadrant tillsammans med japanska Mitsubishi Plastics. Konsortiet lade redan i juni ett bud på Quadrant men lyckades då inte övertyga två tredjedelar av Qudrants aktieägare om att sälja. Efter att ha höjt budet två gånger säger man sig nu ha en acceptans på över 95 procent.
Budet, som nu är 86 schweizer francs per aktie, innebär att hela Quadrant värderas till omkring 155 miljoner euro. Qudrant är en av de största plastkoncernerna i Europa och har såväl kompoundering som bearbetning på programmet. Bolaget, som är en stor leverantör till fordonsindustrin, har dock drabbats hårt av den globala ekonomiska krisen.
I sin senaste ekonomiska rapport redovisar Quadrant en omsättningsminskning på 40 procent och en förlust på drygt 25 miljoner schweizer francs.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062