23948sdkhjf

Bong gör jätteaffär med DuPont

Den svenska kuverttillverkaren Bong har tecknat ett exklusivt avtal med DuPont om tillverkning, försäljning och marknadsföring av kuvert, påsar och postförsändelser av plasten Tyvek i Västeuropa.
Tyvek är ett polyetenbaserat material som utvecklats och produceras av DuPont. Materialet är lätt, tunt och flexibelt men är samtidigt extremt tufft och tåligt. Tyvek är till exempel omöjligt att riva sönder och vattenavvisande och därför mycket väl lämpat för skyddande kuvert och postförsändelser. Dessutom är det lätt att återvinna.
Tyvek-sortimentet omsätter sedan tidigare över 10 miljoner euro i Europa. Bong räknar med att avtalet med DuPont kommer att öka omsättningen med mer än 100 miljoner kronor i årstakt från andra halvåret 2010.
– Tyvek är ett välkänt och framgångsrikt varumärke i kuvertbranschen. Kunder i hela Europa använder Tyvek kuvert och förpackningslösningar dagligen, särskilt när försändelsen är extra viktig, säger Bongs VD och koncernchef Anders Davidsson. Jag är övertygad om att Tyvek-materialet kan användas för ett flertal nya, intressanta produktlösningar, till exempel inom e-handel och postorder.
Bong kommer att köpa Tyvek-materialet från DuPonts fabrik i Luxemburg och konvertera det till färdiga produkter vid sina produktionsanläggningar i Europa, framför allt i Wuppertal i Tyskland. Bong planerar också att outsourca delar av tillverkning och distribution till tredje part för att säkra hög tillgänglighet och service till slutkunderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.054