23948sdkhjf

Svensknorskt kompositsamarbete

Swerea Sicomp AB i Piteå och Mölndal har slutit ett samarbetsavtal med Nasjonalt Senter for Komposittkompetanse (NSK) i Raufoss i Norge. Avsikten är att de båda kompositinstituten ska driva gemensamma projekt har inom området polymera fiberkompositer.
Industriforskningsinstitutet Swerea Sicomp har lång erfarenhet av arbete med avancerade kompositstrukturer, inte minst mot flygindustrin med metodik- och processimuleringsarbeten.
Nasjonalt Senter for Komposittkompetanse (NSK) är däremot ett nytt kompetenscentrum med mål att fungera som nationellt center för att främja näringsutvecklingen baserat på avancerade kompositmaterial. NSK har genom egen personal och genom samarbetspartner tillgång till kompetens och utrustning för att testa och verifiera kompositstrukturer.
Swerea Sicomp och NSK har träffat ett samverkansavtal för att öppna möjligheten för framtida projektsamverkan inom kompositområdet. Samarbetet planeras omfatta nationella och internationella projekt, inkluderande europeiska forsknings- och utvecklingsprojekt. Omfattningen spänner från mindre utvecklingsuppdrag till större och överbryggande samarbetsprojekt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078