23948sdkhjf

Polykemi kan få stororder från ledande europeisk biltillverkare

Svenska Polykemi har bestämt sig för att ta upp kampen med de riktigt stora materialbolagen när det gäller polymerblandningar, s k blend-material. – Vi har inlett lovande diskussioner med en av Europas ledande biltillverkare. I det här fallet gäller det höljen till ytterbackspeglar. Materialet är PC/ASA, säger Henrik Eriksson, utvecklingschef på Polykemi.
Polykemi satsar nu hårt på att komma in på bl a fordonsmarknaden med blend-material. Diskussioner pågår med en av Europas ledande billtillverkare om leveranser av material till ytterbackspeglar, vilket kan bli en stororder för det svenska företaget om den blir verklighet. Företaget har bland annat bildat en fokusgrupp, bestående av representanter från såväl utvecklingsavdelningen som marknadsavdelningen, med uppgift att lyfta produktsegmentet till en ny nivå.
– Vi vill inte leverera material som är bättre, eller mer tekniskt avancerade, än vad kunderna behöver. Det viktiga är att se till att vi levererar just det blend-material som kunden behöver till sin slutprodukt, säger Patric Cederholm på Polykemis marknadsavdelning.
– Av de fem viktiga blenderna är det PC/ABS som vi säljer mest av, men vi har också PC/ASA, PC/PBT, PA/ABS och PBT/ASA. Därmed kan vi i princip möta alla våra kunders önskemål när det gäller deras specifika materialbehov, framhåller Patric Cederholm.
Henrik Eriksson är utvecklingschef på Polykemi:
– Vi har märkt att marknadsföringen av specifika varumärken ofta inte beskriver det blend-material det egentligen handlar om. Varumärken är ibland starkare än själva materialbeteckningen, vilket kan ge oönskade effekter för kunden, såväl när det gäller materialval som prisbild.
– Vi vill ge initiativet tillbaka till kunden när det gäller materialvalet. Sammansättningen ska kännas logisk för kunden och så långt som möjligt vara direkt knuten till kundens behov, säger Henrik Eriksson.
Henrik Eriksson går så långt att han menar att många gått helt vilse i en djungel av varumärken.
– Det är inte alltid lätt att förstå vad alla bokstavskombinationer betyder översatt till materialegenskaper. Lättare blir det dock inte om man försöker gömma dem bakom ett häftigt namn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.069