23948sdkhjf

Plastal-vd tror på vinst

Redan i år räknar Per Ewe Wendel, ny vd för Plastal Industri, att den återuppståndna fordonsleverantören går med vinst.
Det var i somras som bolaget räddades av sin största långivare Handelsbanken. När Per Ewe Wendel den 1 september tillträder fullt ut är det som vd för ett kraftigt bantat företag.

WENDEL KOMMER att leda Plastals verksamheter i Sverige, Norge och Belgien, skriver Dagens Industri på tisdagen. Arbetsstyrkan i det nya bolaget är nära halverad – från 1 300 anställda till runt 700. Omsättningen har minskat från runt 2,5 miljard kronor till 1,4 miljarder. Därtill är Uddevala-fabriken på väg att läggas ned.

Alltså ett Plastal som är bättre anpassat för den nuvarande efterfrågan – och dessutom har ett positivt kassaflöde, enligt Handelsbanken.

– VI SER EN SVAG trend uppåt på bilmarknaden och tror på en vinst i år. Det kan bli nyanställningar om volymerna ökar, men vi räknar med vinst också på nuvarande marknadsnivå, säger Per Ewe Wendel som återkommit i Plastal efter några år som vd för Kongsberg Automotive.

Det finns förhoppningar i branschen om att Handelsbanken ska försöka återskapa den tidigare Plastalgruppen, skriver DI.

– Jag försöker kittla dem med att köpa godbitar ur övriga Plastal, men det är osäkert hur det blir med det, säger Per Settergren, konkursförvaltare
för bland annat Plastal Group.

(mentoronline.se)

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063