23948sdkhjf

Reifenhäuser köper Kiefel Extrusion

Efter bara två år som ägare säljer nu Brückner plastmaskintillverkaren Kiefel Extrusion till konkurrenten Reifenhäuser, som därmed bildar världens största tillverkare av utrustning för extruderad blåst plastfilm.
Det var 2007 som plastmaskintillverkaren Brückner övertog Kiefel Extrusion från ett tyskt verkstadsföretag. Tanken var att Brückner, som är specialiserade på produktionsutrustning för gjuten plastfilm, skulle bli en komplett leverantör av maskiner för alla typer av plastfilm.
Nu är det emellertid klart att Brückner lämnar den strategin och säljer Kiefel Extrusion till konkurrenten Reifenhäuser, som sedan tidigare är världsledande på utrustning för blåst plastfilm. Den nye ägaren lägger samman sin egen verksamhet inom extruderad blåst film till den nya divisionen Reifenhäuser Kiefel Extrusion. Den nya enheten blir enligt egna uppgifter världsledande på den här typen av utrustning.
Huvudkontoret för Reifenhäuser Kiefel Extrusion kommer att ligga kvar i Worms i Tyskland där Kiefel Extrusion håller till. Chef för den nya verksamheten blir Kiefel Extrusions nuvarande VD Edgar Gandelheidt.
Kiefel GmbH, som tillverkar utrustning för termoformning och plastsvetsning, kommer även i fortsättningen att vara ett dotterbolag till Brückner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063