23948sdkhjf

Nätverk ska spara energi

Den svenska tillverkningsindustrin ska öka sin konkurrenskraft genom att bli mera energieffektiv. Energimyndigheten satsar 9,3 miljoner kronor under tre år för att bygga upp ett nätverk av experter som ska hjälpa mindre och medelstora företag att minska sin energianvändning.
Forskningskoncernen Swerea har via sina dotterbolag Swerea IVF och Swerea Swecast, i samverkan med Föreningen Sveriges Regionala Energikontor, fått ett stort energiprojekt beviljat. Via nätverket kommer man ge support till företag som långsiktigt och systematiskt vill reducera sin energiförbrukning, samtidigt som man stärker sin miljöprofil. Nätverket kommer tillhandahålla rådgivning, utbildning, stöd vid energiupphandling, hjälpa till med Energidiplomering av företag samt driva en ”Energiblogg”.
– Minskad klimatpåverkan, resurseffektiv tillverkning och en attraktiv prisbild på svenska produkter är framgångsfaktorer för att skapa hållbar tillväxt och sysselsättning i våra företag säger Tomas Thorvaldsson, koncernchef för Swerea. Det är därför mycket glädjande att våra forskningsinstitut tillsammans med landets klimat- och energirådgivare fått förtroendet att genomföra detta projekt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063