23948sdkhjf

Amcor lägger bud på Alcan Packaging

Det har talats om affären under en längre tid och nu är det klart att Amcor lägger ett bud på drygt 2 miljarder amerikanska dollar på delar av Alcan Packaging. Accepterar ägaren, Rio Tinto, skapas en av världens största förpackningskoncerner.
I en pressrelease förklarar Amcor att man nu har lagt ett bud på fyra delar av Alcan Packaging, nämligen Global Pharmaceutical, Food Europe, Food Asia och Global Tobacco.
Australiska Amcor genererade i juni motsvarande 7,84 miljarder dollar från försäljning i 34 länder, och ägde 226 anläggningar med 21 000 anställda. De delar som Amcor nu vill köpa skulle öka försäljningen med omkring 4,1 miljarder dollar. 14 000 anställda vid 80 anläggningar i 28 länder berörs av en affär.
Amcors uttalade mål är att växa inom flexibla förpackningar och kartongförpackningar, vilket sker om Alcan accepterar budet, skriver packnet.se.
– Vi tror att detta förvärv kommer att ge kunderna till både Amcor och Alcan Packaging ett ännu större värde genom ett förbättrat och bredare utbud och förbättrad kundservice, säger Amcors koncernchef Ken McKenzie i en kommentar.
Det bud som Amcor Ltd har lagt lyder på 2,025 miljarder dollar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.612