23948sdkhjf

Rapid köper stor aktör i Asien

Rapid Granulator AB meddelar att man förvärvar Avian Machinery i Shanghai/Kina, som är Asiens näst största leverantör av utrustning för återvinning av plast. Detta är ett stort steg framåt för Rapids expansionsmöjligheter i Asien.
Förvärvet innebär att Rapid både får tillgång till ett väletablerat kinesiskt och asiatiskt distributionsnätverk och dessutom får tillgång till påtagligt större produktionsresurser.
Som en del i överenskommelsen kommer Rapid att flytta dagens kinesiska produktionsenhet till Avians 50 000 kvadratmeter stora fabrik i Shanghai. Denna tiofaldiga expansion innebär att Rapid nu kan tillverka större delen av sin produktportfölj för den asiatiska marknaden lokalt.
Avian Machinery grundades i Australien 1982 och flyttade sin produktion till Kina 1997. Företaget är idag den näst största granuleringskvarnstillverkaren i Asien med ett omfattande distributionsnätverk i området och en ledande position i Kina.
Avian har också varit framgångsrikt i Europa genom agenter under de senaste åren, i synnerhet i Storbritannien, Tyskland och Spanien. Företaget tillverkar och säljer ett brett program av kvalitetsprodukter, från stora kraftfulla till små granuleringskvarnar, samt shreddrar, pulverizers och recyclingutrustning.
“Det här är en gigantisk utveckling för Rapid”, säger Rolf Gren som är koncernchef för Rapid-gruppen. “Förvärvet säkerställer vår position som marknadsledare inom granuleringskvarnar med en nu utökad produktportfölj. Detta medför också att vi kan erbjuda samma snabbhet och service till vår växande kundbas över hela Asien som vi idag erbjuder i Europa och Nord Amerika.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063