23948sdkhjf

Ny teknik ger unik PP

Borealis har nu startat produktion i en ny reaktor vid anläggningen i Schwechat i Österrike. Med ny teknik kan Borealis här producera lättflytande polypropen för t ex fordonskomponenter och förpackningar.
Den nya gasfasreaktorn som Borealis tagit i drift i Schwechat är en del i en investering på 35 miljoner euro, som ska göra anläggningen utanför Wien i Österrike till en av de modernaste i världen. Borealis satsar här på sin egen Borstar-teknik, som i senaste utförande gör det möjligt att skräddarsy polypropen med mycket stor noggrannhet.
Den reaktor som Borealis nu tar i drift ska i första hand producera lättflytande PP, ett material som tack vare sina goda flytegenskaper kan användas för att producera produkter med mycket små toleranser.
De användningsområden Borealis satsar på är bil- och förpackningsindustrin. I det första fallet kan lättflytande PP användas för att formspruta komponenter med mycket snäva toleranser och förbättrad styvhet och slagseghet.
När det gäller förpackningar är den nya PP-kvaliteten avsedd för formsprutning av tunnväggiga förpackningar. Fördelarna här är materialminimering, förbättrade tekniska egenskaper och möjligheter till snabbare produktion.
Den nu uppgraderade anläggningen i Schwechat har en årskapacitet på 300 000 ton PP.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081