23948sdkhjf

Ljusning för gotländsk gummiindustri

Det går allt bättre för gummiindustrin på Gotland. På såväl Gotlands Gummifabrik som Trelleborg Sigma återgår de anställda till heltid, efter att ha haft sänkt arbetstid under våren.
Det är Radio Gotland som tagit pulsen på gummiindustrin på Gotland och som kan konstatera att det återigen ser ljusare ut för de gotländska gummiföretagen.
Efter förhandlingar beslöt både Gotlands Gummifabrik och Trelleborg Sigma att låta de anställda gå ner till 80 procents arbetstid med sänkt lön. Detta för att inte behöva säga upp fler medarbetare. Omkring 30 medarbetare vid Gotlands Gummifabrik och 15 vid Trelleborg Sigma har under våren haft sänkt arbetstid.
På Gotlands Gummifabrik kommer nu de anställda att successivt gå upp till heltid och på Trelleborg Sigma ska alla anställda återgå till heltid fram till semestern.
Bland annat är det inköp från medicinföretag och nya uppfinningar som gjort att orderläget förbättrats. Peter Nyqvist på Trelleborg Sigma säger till Radio Gotland att orderingången ökat med 20 procent de senaste två månaderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062