23948sdkhjf

Plastpall bättre för miljön visar dataprogram

Med hjälp av ett nyutvecklat dataprogram går det att räkna ut hur mycket bränsle man sparar och hur mycket mindre miljöpåverkan blir om man använder transportpallar av plast istället för träpallar.
Det är företaget Plastemballage Norden AB i Torslanda som har utvecklat ett program som räknar ut vad man sparar i vikt och transportutrymme genom att använda transportpallar av plast istället för traditionella träpallar.
Programmet väckte stort intresse, när det visades vid mässan Food & Pharma Pack i Malmö i april i år.
– Med programmet kan man enkelt räkna ut hur mycket man sparar i rena pengar i form av billigare fraktkostnader och hur mycket mindre bränsle per transportmil som går åt. Programmet räknar också snabbt ut hur mycket mindre miljöpåverkan blir i form av minskade utsläpp av koldioxid, kvävedioxid, svaveldioxid, kolväten och damm- och sotpartiklar, säger företagets VD Dan-Erik Jonsson och försäljningschefen Michael Jonsson.
Plastemballage Norden marknadsför bland annat transportpallar i plast, bl a ultralättviktspallen SF 800 UL, som väger 3,5 kg men klarar vikter upp till 700 kg och eurostandardpallen SF 800 ES, som väger 10,4 kg och klarar en last upp till 4 ton.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094