23948sdkhjf

Även tyska Plastal i konkurs

Även Plastals tyska dotterbolag är nu i konkurs. Konkursförvaltarna från advokatfirman Dr Beck & Partner arbetar dels med att minska den tyska personalstyrkan, dels med att hitta en köpare till de två Plastal-bolagen.
Konkursprocessen har inletts vid domstolen Ansbach i Tyskland för båda dotterbolagen Plastal Holding GmbH och Plastal GmbH. Enligt nyhetsbrevet Plastics Information Europe söker konkursförvaltarna från Dr Beck & Partner nu efter köpare till den tyska verksamheten. I första hand ska all verksamhet säljas till en köpare men om inte det lyckas kan konkursförvaltarna tänka sig att sälja ut tyska Plastal i delar.
Eftersom den tyska verksamheten har brutits loss från det svenska moderbolaget kan de tyska enheterna säljas fritt från vad som händer med bolaget i Sverige. Enligt konkursförvaltarna är man mycket öppen för att titta på olika köpare. Bland annat kommer tyska Plastals största kunder att vara med i processsen att hitta en ny ägare.
Samtidigt pågår en process för att minska kostnaderna i bolaget. Av de 2 200 medarbetarna i Tyskland räknar konkursförvaltarna att behålla omkring 1 900. 155 anställda kommer sannolikt att sägas upp genom att en av fabrikerna stängs medan resten av personalminskningen ska lösas genom att temporära anställningar avslutas och genom frivilliga uppsägningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063