23948sdkhjf

Plast nu störst för drycker

När Drinktec 2009 arrangeras i München i september är för första gången plastförpackningar den största kategorin inom dryckesförpackning. Därför riktas mycket av fokus mot dessa förpackningar. Den tredje upplagan av PET World Congress arrangeras i samband med mässan.
Dryckesförpackningar av plast, företrädesvis PET, är numera den globala världsettan sett till volym med en tredjedel av världsmarknaden, tätt följd av glas och med metallemballage akterseglade.
Enligt Euromonitor, ett av de ledande analysföretagen, beräknas 350 miljarder PET-förpackningar för drycker att produceras under 2009.
Trenden inom denna sektor är att tillverka flaskor och andra förpackningar som är återvinningsbara och har så låg vikt som möjligt – med ett minimum av materialförbrukning utan att detta äventyrar de fysiska egenskaperna.
En annan trend är att efterfrågan på PET-flaskor, särskilt de större på tre liter eller mer, ökar på den amerikanska kontinenten, liksom trenden med stora behållare på 5-20 liter för dricksvatten till arbetsplatser.
Det här är trender som kommer att uppmärksammas under årets Drinktec, där naturligtvis även det senaste inom framför allt glas- och metallförpackningar visas upp. Drinktec är arrangeras i år 14-19 september av Messe München.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062