23948sdkhjf

Saudisk fond söker plastföretag

En saudiarabisk investeringsfond på fem miljarder dollar är på jakt efter plastbearbetande företag. Särskilt intresserade är saudierna av företag som tillverkar plastkomponenter till fordonsindustrin.
Investeringsfonden är en del av en gigantisk utvecklingssatsning på 400 miljarder dollar som den saudiska regeringen ska genomföra under de närmaste fem åren. Fonden, Sanabil-al-Saudia, har ett kapital på fem miljarder dollar och söker specifikt efter att förvärva bolag som tillverkar plastkomponenter till fordonsindustrin. Detta enligt nyhetsbyråer som citerar den saudiske finansministern Ibrahim al-Assaf.
I en intervju i Oman förklarade finansministern att den nya fonden på 5,3 miljarder dollar ska användas för att köpa verksamheter inom plastindustrin och att det är särskilt intressant att titta på bolag som är leverantörer till bilindustrin. Intressant förvärv kan ske i såväl Europa, som Nordamerika och Asien. Viktigast, enligt ministern, är att de bolag som förvärvas har teknologi som kan användas för att utveckla den saudiarabiska industrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062