23948sdkhjf

Sony Ericsson satsar på återvunnen plast

Även mobiltelefontillverkaren Sony Ericsson hakar nu på den gröna trenden inom mobilindustrin och lanserar två telefoner där minst 50 procent av plasten är återvunnen. Dessutom lanseras hörlurar som består av 100 procent återvunnen plast i de flesta plastkomponenterna. På sikt ska fler av bolagets mobiler tillverkas av återvunnen plast.
Under parollen Green Heart lanserar Sony Ericsson två s k flaggskeppsprodukter, C901 och Naite, samt hörlurarna MH300.
C901 Green Heart är tillverkad med minst 50 procent återvunnen plast och innehåller en optimerad ljussensor för skärmen som använder mindre energi. Telefonen har vattenbaserad färg som minskar exponeringen av flyktiga organiska ämnen. C901 levereras med hörlurarna MH300 Green Heart, gjorda av 100 procent återvunnen plast i 4 av 5 hårdplastdelar.
Sony Ericsson säger i ett pressmeddelande att man kommer att använda innovationerna i det nya Green Heart-utbudet till att göra hela produktsortimentet grönare. Målet är att vara en ledstjärna för hållbar tillverkning för hela mobiltelefonbranschen. De nya Green Heart-produkterna ska utgöra en nyckelroll i Sony Ericssons förnyade produktstrategi.
Under tredje kvartalet 2009 fortsätter även expansionen av Sony Ericssons globala återtagningsprogram som pågått sedan 2007, meddelar företaget. Genom att låta konsumenterna lämna in begagnade mobiltelefoner ser programmet till att de skickas till specialcentra för återvinning av mobiltelefoner. Det betyder att både komponenter och material återanvänds, vilket minskar behovet av att utvinna och förädla råmaterial för nya produkter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078