23948sdkhjf

Huhtamäki säljer sydamerikanska plastfabriker

Den finska plastförpackningskoncernen Huhtamäki säljer sin sydamerikanska tillverkning av styva plastförpackningar till Dixie Toga i Brasilien respektive American Plast i Argentina.
De här två företagen, som båda ägs av amerikanska Bemis Company, svarar tillsammans för en försäljning på kring 60 miljoner euro och sysselsätter cirka 640 anställda. Affären är värd 30 miljoner euro.
Försäljningen betecknas av Jukka Moisio, Huhtamäkis koncernchef, som en utmärkt lösning för verksamheten i Sydamerika, och är i linje med den strategi om avveckling av detta produktionsområde, som antagits av den finska förpackningskoncernen.
– Vi är också verkligt nöjda med att Bemis är köpare och är övertygade om att de blir en bra ägare för denna verksamhet, säger Moisio i en kommentar.
Moisio tillägger att arbetet med att se över återstående verksamhet inom styva plastförpackningar, i Europa och Australien, kommer att fortsätta.
De nu sålda bolagen omfattar tre fabriker i Brasilien och en i Argentina. De brasilianska anläggningarna förser multinationella kunder med förpackningar för glass, mejerivaror och matfett, den i Argentina levererar förpackningar till lokala livsmedelsproducenter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063