23948sdkhjf

GM:s problem hotar plastbolag

General Motors konkurs kan leda till stora problem för några av världens stora plastbearbetare. På listan över GM:s 50 största borgenärer finns flera av de stora plastföretagen. Värst drabbat är Delphi.
När General Motors nu går in i ett konkursförfarande enligt Chapter 11 har bolaget skulder på 170 miljarder dollar. Stat, banker och andra långivare är de största fordringsägarna men GM är också skyldigt många underleverantörer stora summor, bland dem en rad av de största plastföretagen.
Värst drabbat är underleverantören Delphi Corp, som en gång i tiden var en del av GM-koncernen. Bolaget är stor leverantör av plastkomponenter och har fordringar på GM på drygt 110 miljoner dollar. För Delphi är läget kritiskt eftersom bolaget självt försattes i ett Chapter 11-förfarande redan 2005 och har ännu inte kommit ut ur det.
Ett annat stort plastföretag som drabbas av GM:s problem och som finns på 50-listan är Inteva Products, som i sin tur en gång var en del av Delphi. GM är skyldigt Inteva drygt 37 miljoner dollar.
Vidare på listan finns IAC, Lear Corp och Johnson Controls, samtliga med omfattande verksamheter i Sverige. Där finns också Visteon, som så sent som i slutet av maj gick in i ett konkursförfarande enligt Chapter 11.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063