23948sdkhjf

Genombrott för plast från hushållsavfall

För första gången i större skala kommer en tillverkare av plastprodukter att formspruta en plast som är återvunnen ur blandat hushållsavfall.
Det är ett holländskt företag, som ännu inte är offentliggjort, som skrivit kontrakt med Plastinum Polymer Technologies om leverans av 2 500 till 3 500 ton återvunnen plast per år. Inte heller vilken produkt materialet ska användas till är ännu offentligt.
Ordern är ett genombrott för amerikanska Plastinum, som utvecklat en teknik att sortera ut plast ur hushållsavfall och framställa formsprutningsbara kvaliteter. Det material som det holländska företaget köper är en kvalitet kallad Infinymer 49.0.
Plastinums teknologi, Blendymer, beskrivs som en mekanisk-kemisk process där normalt sett inkompatibla plaster får att fungera tillsammans. Förutom att processen tar tillvara plast ur hushållsavfallet, säger sig Plastinum skapa en helt ny typ av vad man kallar hubridpolymerer. Enligt Plastinum är de teknisk fullt konkurrenskraftiga med många polymerlegeringar från nyvara som finns på marknaden.
Ordern från det holländska företaget och ett allmänt stort intresse för det återvunna materialet innebär att Plastinum nu ska bygga ut sin produktionskapacitet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094