23948sdkhjf

Ökad efterfrågan på kordgarn

Europeiska och kinesiska däcktillverkare ropar återigen efter garn från Svenskt Konstsilke i Borås. VD Urban Olsson kan konstatera ett klart förbättrat orderläge under de senaste veckorna.
– Det handlar om en uppenbar vändning på marknaden. Efter ett trögt första kvartal, minus 50 procent jämfört förra året, så ligger vi nu på 80 procent av 2008 års rekordnivåer.
Svenskt Konstsilke tillverkar kordgarn. Enligt Urban Olsson har Svenskt Konstsilkes kunder börjat se ljuset i tunneln och säljer mer däck helt enkelt. Det innebär att Boråsföretaget för närvarande producerar i treskift måndag till fredag, men det är bara en tidsfråga innan man får återgå till full vecka igen.
Urban Olsson vill inte spekulera i vad som ligger bakom den plötsliga däckboomen:
– En teori är att industrin, som byggde upp stora lager i höstas, nu betat av dem i allt snabbare takt och plötsligt börjar det gapa tomt i hyllorna. Lägg till detta att när nybilsförsäljningen minskar så körs den befintliga flottan längre, med ökat slitage och däckbyten.
Från att ha varit en traditionell leverantör av kordväv till gummiindustrin tillverkar Svenskt Konstsilke idag kordgarn, en insatsvara som används för krävande tekniska applikationer som exempelvis kvalificerade högprestandadäck och industrislang.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063