23948sdkhjf

Avgassystem av plast snart på marknaden

En tysk tillverkare har utvecklat ett avgassystem av plast. Det ökar motorns prestanda och gör bilen mer effektivt.
Det tyska företaget har utvecklat ett avgassystem av plast och metallhybrid för en sexcylindrig dieselmotor. Systemet kommer sannolikt snart att finnas seriemonterat på en tysk bilmodell, framgår det av ett pressmeddelande från branschorganisationen Plastics Europe, som tror att detta kan öppna en ny stor marknad för plast.
Användningen av lätt plast i avgassystemet ger nämligen ett antal viktiga fördelar. Den största fördelen är att avgasernas mottryck minskas, vilket innebär att utströmmande avgaser får mindre motstånd och gör det möjligt för motorn att "andas" lättare. Detta gör det möjligt för biltillverkarna att optimera motorns styrsystem och minska bränsleförbrukningen, och därigenom minska koldioxidutsläppen.
Enligt tillverkaren går det att nå en minskning av avgasmottrycket på mer än 50 procent och en viktminskning av avgassystemet på 50 procent, jämfört med en konventionell dämpare. Inledande tester av bilar med det nya avgassystemet stöder dessa påståenden.
Det nya plastsystemet består av ett inre metallrör som leder avgaserna men består i övrigt av plast.
Andra fördelar med ett avgassystem av plast, förutom minskat mottryck och lägre vikt, är att det kräver mindre installationsutrymme och lättare kan integreras under bilen. Livslängden uppges också vara längre, inte minst därför att det är korrosionsfritt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063