23948sdkhjf

Fakuma klarar krisen

Den ekonomiska krisen till trots kommer plastmässan Fakuma att bli minst lika stor som tidigare år. Det beror bl a på att det nu finns tydliga tecken på en konjunkturuppgång, konstaterar arrangören Schall.
Med sex månader kvar till plastmässan Fakuma i Friedrichshafen har en bit över 900 utställare bokat in sig. Det är en mycket bra siffra, konstaterar mässchefen Annemarie Lipp, som räknar med att Fakuma inom kort passerar 1 000 utställare. Det betyder att alla tecken tyder på att denna den 20 upplagan av Fakuma blir väl så stor som tidigare år.
Enligt mässarrangören beror det bl a på att det nu finns tydliga tecken på att konjunkturerna är på väg uppåt och att det åter finns optimism i plastindustrin. Ett annat skäl är att plastmaskinindustrin den här gången klarat konjunktursvackan bra. Istället för att bara drar ner har de flesta plastmaskintillverkare satsat på utveckling och innovationer vilket nu bär frukt när tiderna blir ljusare.
Av de företag som hittills anmält sig kommer de flesta som brukligt från Tyskland, följt av utställare från Schweiz, Italien och Österrike.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062