23948sdkhjf

Analys av stora bilfönster

Inom fordonsdesign blir det allt intressantare med storytiga tredimensionella inglasningar i form av takmoduler och panoramatak av olika slag. Polykarbonat är ett idealiskt material för dessa komplexa delar med ofta mycket tuff kravspecifikation.
Vanligaste processen för att tillverka produkterna är kompressionsformsprutning som ger produkter med minsta möjliga inbyggda spänningar. Likaså används polykarbonatkvaliteter som är avsedda för just denna typ av tredimensionella applikationer, med ett processfönster som passar tillverkningstekniken och en mekanisk prestanda som klarar fordonsmiljö. Viktsbesparingen med plast istället för glas i fordon är betydande, vilket bidrar till bättre bränsleekonomi.
Bayer Material Science affärsområde för polykarbonat satsar stora resurser inom fordonsinglasning och har nyligen utvecklat en simuleringsmodul som hjälper till att beräkna parametrar som väggtjocklek, förändring av smältaviskositet vid stängning av formverktyget, lokalisering av stagnerande smälta och hur spänningar uppträder vinkelrätt mot formöppningen. Med hjälp av beräkningsmodulen elimineras de problem som kan uppstå i stora PC-geometrier.

Moldflow formfyllnadsanalys visar att Bayer MaterialScience kan simulera kompressionsformsprutning av tredimensionella inglasningar till fordon .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062