23948sdkhjf

Ergonomisk transportör

Promotex AB i Alingsås har utvecklat en specialdesignad luftdriven bandtransportör, som kallas för U-transportör. Plattformen är en specialdesignad bandtransportör som tillverkades för en kund inom bilindustrin, där främsta syftet var att minska arbetsskadorna genom att konstruera en flyttbar, justerbar, flexibel och kompakt luftdriven magasintransportör.
Transportören används i första hand som magasintransportör eller påfyllningsautomat till vibrationsmatare. Finessen är att den kan arbeta i den takt som roboten/operatören vill. Den kan användas som exempelvis påfyllare och blandare eller till dosering och för montering. Som magasintransportör kommer konceptet att marknadsföras i tre storlekar som anpassats till olika godsstorlek och den volym som ska transporteras.
Promotex utvecklar, tillverkar och marknadsför luftdrivna bandtransportörer. Dessa sätts samman från ett standardsortimentet efter kundorder, vilket innebär att de flesta transportörerna är anpassade efter speciella önskemål. Bland svenska användare kan nämnas Volvo Personvagnar AB och Nolato Medevo AB.

Promotex nytillskott används som en magasintransportör eller påfyllningsautomat till vibrationsmatare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109