23948sdkhjf

Polykemi satsar i långkonjunkturen

Trots att Polykemi i huvudsak levererar till den krisdrabbade fordonsindustrin kommer man inte att dra ner på personal. Istället satsar kompounderingsföretaget på flexibilitet och korta leveranstider.
Polykemi, som är en stor leverantör av plastkompound till fordinsindustrin, är drabbade av lågkonjunkturen. Bolaget har trots det beslutat att inte göra några personalnedskärningar.
– Nej, här handlar det om treskift och inga personalnedskärningar. Dessutom har vi kortare leveranstider än någonsin. Utvecklingsprover och matchningar levererar vi till exempel inom en vecka. När det gäller produktionsorder klarar vi av att leverera inom en till tre veckor, berättar Mattias Persson, som är försäljningschef på Polykemi.
Polykemi är Skandinaviens största kompounderare av plastråvaror. Produktionen och utvecklingsavdelningen arbetar även nu i treskift fem dagar i veckan.
– Självkart har även vår produktion gått ner, men vi har valt att inte göra några personalnedskärningar. Istället har delar av personalen fått alternativa arbetsuppgifter eller fått möjlighet till utbildning, förklarar Mattias Persson.
– Vi vet att det är oerhört viktigt att snabbt kunna leverera när konjunkturerna vänder. Vi är beredda och kommer att klara snabbare leveranser än någon egentligen kan förvänta sig när väl vändningen kommer. Redan nu slår vi rekord i korta leveranstider och det känns oerhört glädjande och tillfredsställande.

I lågkonkunkturen satsar Polykemi på att erbjuda bättre service och kortare leveranstider än någonsin. Här är det glada miner hos Polykemis marknadsavdelning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094