23948sdkhjf

Ljusning märktes på Elmia

Elmia Polymer lockade trots lågkonjunktur drygt 4 200 besökare under fyra dagar. Enligt programansvarig Johan Ingemansson har man, i egenskap av Nordens största polymermässa, fungerat som en viktig katalysator för industrin.
– Vi varken kan eller vill bortse från att mässan arrangerats i ett mycket kärvt ekonomiskt läge, vilket självklart inte passerat obemärkt förbi. Samtidigt ljusnar det för delar av branschen, och det har märkts på mässan, säger Ingemansson i ett pressmeddelande.
Ljusningen bekräftas såväl av den konjunkturrapport för branschen som Svensk plastindustriförening presenterade under mässan som av några av de drygt 200 utställarna.
– För vår del har det varit fantastiskt bra, säger Bim Brandel, vd för verktygstillverkaren Ferbe Tools. Redan första kvällen skrev jag sju offerter, det är inte alltid det är en sådan aktivitet på en mässa. Besökarna har varit här med ett klart syfte.
– Aldrig tidigare har vi satsat så hårt på en svensk mässa, och det ångrar vi inte en sekund. Vi har haft mycket bra förfrågningar från företag vi inte tidigare varit i kontakt med och det känns som att konjunkturen är på väg att vända, säger key account manager Ulf Ericsson, VTC Elastoteknik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094