23948sdkhjf

Kungsörs Plast lanserar gasolrör

Svenska bensinrörstillverkaren Kungsörs Plast, KPS, lanserade nyligen vad man kallar världens första plaströr för gasol, LPG. Marknaden för den nya produkten beräknas enligt KPS till cirka 30 miljoner kronor per år.
Det är den ATEX-baserade rörteknologin som KPS nu tar till marknaden för LPG-bränsle. Ett miljövänligare fordonsbränsle som är vanligt i Italien, Polen och Turkiet, och är på stark tillväxt även i Frankrike, Storbritannien och Tyskland. Samtliga länder är viktiga marknader för KPS.
LPG-röret, som har samma unika, konduktiva egenskaper som KPS bensinrör, har enligt Fredrik Hellner, Försäljnings- och marknadsdirektör på KPS, alla möjligheter att bli den nya branschstandarden.
I ett pressmeddelande säger han att de rör som idag används för gasol på bensinstationer är gjorda antingen helt i stål eller i stål överdraget med plast. Såväl utvändig som invändig korrosion är ett stort problem i branschen, och kan orsaka både miljöskadliga läckage och skador på pumpar och bilmotorer.
KPS rör är korrosionsfria, och ska enligt Hellner ge både ökad säkerhet, livslängd och kostnadseffektivitet. Rören är tillverkade helt i plast, med både permeationshämmande och konduktiva isoleringsskikt på insidan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078