23948sdkhjf

Aktivt SPIF tror på vändning

Vartannat företag verksamt inom plastindustrin tror att konjunkturbotten har passerats eller passeras just nu. Drygt 75 procent tror att det vänder inom 6 månader. Men vändningen behöver aktiva åtgärder enligt Svensk plastindustriförening, SPIF.
- Vändningen kommer inte av sig själv, därför etablerade Svensk Plastindustriförening redan i höstas en marknadsgrupp, säger Anders Ekdahl. De aktiva åtgärderna kommer nu bland annat i form av en helt ny inköpsportal kallad, plastportalen.se.
- Där kan inköpare utan plastteknisk bakgrund lätt hitta sin leverantör, en annan satsning är stöd i exportfrågor. Vi tror att plastföretagen behöver fler kunder, egna produkter och en aktivare satsning på export, och det ska vi hjälpa dem med.
Den senaste upplagan av SPIF:s Plastbarometern presenterades under inledningen av Elmia polymer. Jämfört med de andra underleverantörsbranscherna finns det enligt Ekdahl fler ytterligheter i plastbranschen.
- Ett exempel är att det är fler plastföretag som behöver rekrytera, men också fler som behöver minska personalstyrkan. En annan skillnad är att man är mer beroende av sin största kund. Tre av tio plastföretag har mer än 40 procent av omsättningen till största kunden, medan det i jämförelsegruppen är två av tio företag säger Anders Ekdahl, Svensk Plastindustriförening.
Plastbarometern tas fram av Svensk Plastindustriförening som är en av branscherna inom Svensk Industriförening. Undersökningsmaterialet är en del av den återkommande Underleverantörsbarometern.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109