23948sdkhjf

3B vill växa

För ett år sedan var norskbelgiska glasfibertillverkaren 3B med för första gången på kompositmässan JEC – utan att vara formellt bildat. Efter bara ett år satsar bolaget under nye vd:n Hugues Jacquemin framåt:
– Nu ska vi expandera geografiskt, säger han tvärsäkert. Vi tittar på förvärv, joint venture eller bygga nytt och det är Mellanöstern, Nordafrika och Asien vi är intresserade av.
3B bildades för ett år sedan då EU-myndigheterna tvingade Owens Corning att göra sig av med några fabriker om man skulle slå samman sin glasfiberverksamhet med Saint-Gobains. Resultatet blev att amerikanska Platinum Equity tog över två fabriker, en i Norge och en i Belgien, samt utvecklingsavdelningen i Belgien.
Det nya bolaget har utvecklats helt enligt planerna, konstaterar Hugues Jacquemin när Plastforum träffade honom på JEC. Själv tillsattes han i somras och att hans uppdrag är att expandera verksamheten geografiskt råder ingen tvekan om.
– Inom 3B finns unik teknologi och den vill vi bygga vidare på, säger han.
Betyder det att intresset för Skandinavien och Nordeuropa minskar?
– Inte alls! Skandinavien är mycket viktigt för oss även i framtiden. Bland annat kommer mycket av energi- och vindteknologin, där vi är starka, därifrån och marinsektorn är fortsatt mycket betydelsefull.

– Nu ska vi expandera geografiskt, säger Hugues Jacquemin, vd för norskbelgiska glasfibertillverkaren 3B.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062