23948sdkhjf

JEC i allians med Messe München

Förra året knoppade kompositmässan JEC av sig och startade en systermässa i Singapore. Nu inleds ett strategiskt samarbete med Messe München för att etablera en kompositpaviljong i samband med den snabbt expanderande mässan Automatica.
När andra branscher lider under finanskrisens skugga fortsätter kompositindustrin att växa. De senaste åren med över sex procent per år och enligt en färsk undersökning har kompositindustrin i mindre omfattning än andra drabbats av den ekonomiska krisen.
I det läget passar mässan i München och den ledande kompositmässan, franska JEC, på att inleda ett strategiskt samarbete. Med på tåget finns dessutom den amerikanska branschorganisationen Sampe (Society for the Advancement of Material and Process Engineering), som arrangerar konferenser.
Bakom samarbetet finns den tydliga trenden inom kompositindustrin att automatisera produktionsprocesserna. Allt fler automatiserings- och robottillverkare har fått upp ögonen för kompositindustrin och vill hitta en mötesplats där de tu kan träffas och göra affärer.
Det samarbete som nu inleds bär frukt första gången på nästa Automatika i juni 2010. Då ska JEC ha en kompositpaviljong på plats samtidigt som Sampe arrangerar en rad konferenser på temat avancerade kompositer för automatisering.

JEC-presidenten Frédérique Mutel (i mitten) skriver på samarbetsavtalet med Messe Münchens vd Norbert Bargmann (till höger) medan Saertex vd Bruno Lammers tittar på.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172