23948sdkhjf

Svenskt stöldskydd med låg profil

Colortag Duo är en ny generation stöldskyddsmärkning från svenska Färgklämman AB. Unikt med produkten är att den bara har en rörlig del. I denna sitter i sin tur en returfjäder och en rundad nål av härdat kolstål. Genom att trycka på en knapp som sticker ut från produktens bakre gavel hakas den upp av en tryckplåt som ligger i botten av klämman och låses fast. Nålen går då igenom plagget två gånger likt en brosch.
-Fördelen med vår larmbrickan är konstruktionen, säger Klas Stoltz från Färgklämman AB.
Enligt Stoltz blir märkning och avtagning mer rationell med deras bricka. När man ska märka på, trycker man endast på en knapp och när man ska märka av, öppnas den med automatik genom returfjädern när man lägger den i avtagaren.
Komplett väger produkten endast 12 gram. Den rörliga sliden är tillverkad av lågfriktionsplasten POM. Huset tillverkas av ABS alternativt PA beroende på önskad hållfasthet. Inledningsvis kommer larmbrickorna att tillverkas i företagets egen regi i egna företaget Colorplast AB i Järfälla.
Produkten lanserades i början av 2009.

Idag är endast formsprutning och ampulltillverkning automatiserad. Monteringen sker manuellt men företaget kikar på möjligheter att tillverka den mer rationellt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094