23948sdkhjf

Dawn klippte till med glasfylld PA6

När amerikanska Dawn Industries påbörjade utvecklingen av den kuggförsedda sekatören KwikCut R125, för tjockväggiga, solida PVC-rör och ledningar, föll valet till slut på en skräddarsydd kompound från Clariant Masterbatches Specialty Compounding.
Materialet, en fiberfylld polyamid 6 med 36 procent glasfibrer som är starkt, segt och formbeständigt klarade de uppställda kraven för proffsverktyget, som används av installatörer av bevattningssystem.
Varför väljer man då att tillverka en sekatör av plast när det finns motsvarande av gjuten metall? Hållfastheten hos glasfiberfylld polyamid motsvarar den för gjutmetall, den väger dessutom mindre, vilket är ett stort plus om man bär den med sig hela dagarna.
För tillverkarens del fanns ytterligare en anledning till materialbytet. Formsprutningskapacitet fanns i huset och nu behövde de inte längre lägga ut tillverkningen på lego.

Clariants erfarenhet av kompound i andra icke-kuggförsedda sekatörer spelade en avgörande roll vid Dawn Industries val av projektpartner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068