23948sdkhjf

Minskad skuldsättning för Nolato

Nolatos delårsrapport för årets tre första månader visar en omsättning på 606 miljoner kronor och en vinst efter skatt på fyra miljoner, att jämföra med 41 miljoner för motsvarande periond förra året. Men samtidigt har företaget minskat sin nettoskuld och är nu i princip skuldfritt.
Kundrelationer är goda, men Nolaot påverkas av den allmänna konjunkturnedgången, kommenterar företagets koncernchef Hans Porat, som samtidigt vill lyfta fram det starka kassaflödet som har använts för att minska Nolatos nettoskuld ned till 28 miljoner svenska kronor.
Affärsområde Nolato Medical ökade omsättningen med 21 procent till 178 miljoner kronor och rörelseresultat, EBITA, med 14 procent till 24 miljoner.
För affärsområde Nolato Telecom hamnade rörelseresultatet på plus minus noll, att jämföra med plus 25 miljoner förra året. Nolato Industrials omsättning minskade med 21 procent till 206 miljoner och gjorde en förlust på en miljon.
Nolato Industrials utveckling speglar enligt Porat fordons- och industrikonjunkturen. Den allmänna nedgången för många av kunderna inom affärsområdet har gjort att man har tvingats att ytterligare anpassa resurserna
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078