23948sdkhjf

Bättre än väntat för Trelleborg

Trelleborgs första kvartal visade på fortsatt dålig efterfrågan och företaget tvingades redovisa en förlust. Men det var ändå ett bättre resultat och prognos än vad många räknat med.
Trelleborg, som vinstvarnade i samband med en nyemission på 2,2 miljarder kronor i mars, redovisar ett förstärkt positivt kassaflöde och sänkta lagernivåer under kvartalet. Enligt analytiker innebär det att koncernen får tillgång till nytt rörelsekapital och därmed undanröjer risken för att behöva vända sig till ägarna och be om mer pengar inom kort.
Koncernchefen Peter Nilsson slår i delårsrapporten an en offensiv ton i sin kommentar och säger att man sedan andra kvartalet 2008 vidtagit kraftfulla kapacitetsjusteringar och samtidigt arbetar för att ta tillvara de möjligheter som uppstår i nuvarande marknadsläge.
Förlusten före skatt för årets första kvartal landade på 93 miljoner kronor. Under samma kvartal i fjol blev det en vinst på 442 miljoner kronor. Samtidigt dök omsättningen under kvartalet från 8 067 till 6 877 miljoner kronor.
Affärsområdet Automotive gick back med 183 miljoner kronor till följd av krisen i bilindustrin i Europa och USA. Personalstyrkan i enheten har på ett år bantats med 2 500 anställda eller 25 procent av personalstyrkan.

Källa: Mentoronline.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078