23948sdkhjf

Färg i fokus på Elmia

Beatrice Santiccioli, även kallad ”The Queen of color”, kommer till mässan Elmia Polymer, 5-8 maj, för att föreläsa om färgernas språk och betydelse. Santiccioli har arbetat åt bland annat Nike, Benetton och Swatch.
Enligt Björn Florman på Materialbiblioteket handlar det om en världsartist som exempelvis har färgsatt Apples framgångsrika produktserier, Biomegas cyklar och delar av Nikes kollektion.
Fredagen den 8 maj kommer hon att föreläsa om färgernas vokabulär och betydelse. Hennes specialitet är färgdesign, det vill säga vetskapen om färgernas språk, betydelser och signaler.
I en intervju med tidningen Wired har Santiccioli förklarat att det är en balans mellan å ena sidan tekniska färdigheter inom färgteori, kemi, materialkunskap, och å andra sidan perceptionell teori och förståelsen för den betydelse som färger har i olika kulturer.
Santiccioli fick sitt genombrott när hon började arbeta med Swatch. Klockornas design ändrades var sjätte månad och de inblandade fick ligga i framkant när det gällde färger, former och stilar.
Klockorna blev en framgång och Santicciolis karriär tog fart. Idag bor hon i San Francisco och jobbar som färgsättare och visuell designer åt bland annat Illy, Nike, Esprit International, Alezzi och Benetton.
Föreläsningen ingår i ”PlasTactic 4.0” som även rymmer en materialexposé där industridesigners kan hitta idéer och lösningar för nya produkter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079