23948sdkhjf

Gummiinnovatör börjar leverera

Reosense på företagsinkubatorn Ideon Innovation i Lund plockade i veckan hem första ordern på en egenutvecklade produkt som effektiviserar gummiprodukttillverkning. Beställare är Trelleborg Industrial.
Trelleborg har haft ett utvecklingssamarbete med Reosense under de två år det tagit att ta fram Curesense, en sensor som fungerar som en automatisk härdningsmätare som kontinuerligt mäter alla värden under processens gång.
Gummiprodukter tillverkas, ungefär som bröd, i formar och härdas. I dag kan kvaliteten på den färdiga gummiprodukten skifta och det innebär att en hel del gummiskrot måste slängas eller att det går åt onödigt mycket maskintid. Detta inverkar såklart både på de totala kostnaderna och på miljön.
Jonas Lundberg, vd på Reosense, säger i ett pressmeddelande att tillverkningskapaciteten på befintliga maskiner kan öka med mellan 10-20 procent med hjälp av sensorn. Det sparar i sin tur stora summor samt gör att produktkvaliteten blir jämnare.
Förhoppningen är att de stora europeiska presstillverkarna kommer att se Curesense som ett värdefullt tillbehör till maskinförsäljningen. Distributionsavtal har redan skrivits med två av dessa aktörer och gemensamma demonstrationer kommer att ske på mässor under året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062