23948sdkhjf

Kinnarps börjar skumma i egen regi

Kinnarps Production AB i Skillingaryd har byggt en ny fabrik på 2000 kvadratmeter. I den samma har de placerat en högtrycksmaskin för skumning. Investeringen uppgår till 25 miljoner kronor. Målet är att ta ett ökat ansvar för polyuretanskumningen av viktiga möbeldelar.
Kinnarps koncernens fabrik i Skillingaryd är koncentrerad på tillverkning av textila och skummade produkter. Tidigare har all polyuretanskumning utförts på lego, men sedan den första februari körs 25 procent av koncernens totala behov av polyuretanformade koncept i egen regi i Skillingaryd.
-Vi vill utveckla processen i egen regi, säger Thomas Wilsson produktområdeschef hos Kinnarps Production AB. Målsättningen är att öka integrationen av polyuretanskumning inom andra produkter och därmed öka värdekedjan.
Beslutet att investera i egen tillverkning togs redan för två år sedan.
-Vi har en ägare som tydligt markerat att han vill in-sourca och ta kontroll över viktiga delar av tillverkningen, säger Hans Fingal teknisk chef hos Kinnarps Production AB.
Investeringen på 25 miljoner kronor inbegriper en ny fabrik på 2000 kvadratmeter, en högtrycksmaskin med trekomponents injektionsrobot samt en karusell med 25 formhållare. I denna tillverkar de en av sina huvudprodukter i ett rasande tempo. Avformning sker var 26e sekund. Maskinen körs skarpt sedan februari månad.
Kinnarps-koncernen erbjuder inredningslösningar för kontor och offentliga miljöer. Koncernen har ungefär 2000 medarbetare i Sverige och resten av Europa.

Med egen polyuretanskumning i huset ökar Kinnarps logistiken och kontrollen av sina kostnader. ”Att hålla i den tekniska utvecklingen gör att vi kan förbättra den själva, säger herrar Wilsson och Fingal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063