23948sdkhjf

Swerea satsar tungt inom lättviktskonstruktioner

Forskningskoncernen Swerea genomför en stor satsning för att hjälpa svenska företag att ta klivet över till lättviktskonstruktioner. Totalt handlar det om 20 miljoner kronor fördelat på två år.
Under de närmaste två åren kommer Swerea att genomföra en speciell satsning där konceptlösningar tas fram i samarbete med några utvalda företag.
Erbjudandet kommer att ske inom Swerea Lättviktsplattform, som levererar konceptlösningar
och demonstratorer till industriella kunder.
Stefan Gustafsson-Ledell, projektledare Swerea Lättviktsplattform, säger i ett pressmeddelande att det är inspirerande att få driva satsningen och att han är övertygad om att den ligger rätt i tiden.
Swerea erbjuder industriella kunder sammanhållna helhetslösningar omfattande alla teknikavsnitt för produktframtagning av lättviktskonstruktioner. Med detta menas alltifrån materialval, konstruktion, dimensionering, optimering, simulering, miljö och produktionsaspekter.
Tillämpningar finns inom de flesta områden, bland annat fordonsindustrin, rymd och flyg, marina applikationer samt byggsektorn. Tanken med lättviktskonstruktioner är att man kan få kostnadseffektiva lösningar som ger minskad miljöbelastning och bättre produkter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094