23948sdkhjf

Designstudenter samarbetar med Promens

Ett samarbete mellan plastförpackningsföretaget Promens och Högskolan i Skövde kring produktutveckling ser ut att bära frukt. Designstudenter har tagit fram både kaffebägare och ölglas, i plast.
Vd:n för plasttillverkaren Promens i Lidköping, Carsten Billeschou, säger i ett pressmeddelande att man gett studenterna på designingenjörsprogrammets tredje årskurs i uppdrag att ta fram förslag på bland annat en ny bägare för kaffemaskiner.
- Vi är ju vana att köpa professionella konsulttjänster, men den entusiasm och kompetens som vi mött i samarbetet med designstudenterna från Högskolan i Skövde har verkligen överraskat oss positivt. Det är inte alls omöjligt att vi kan komma att producera den kaffebägare som är resultatet av ett av arbetena.
En av de som hoppas på en produktion är studenten Eleonore Wibeck som vet att det finns intresse bland Promens kunder för muggen. Bland annat har den grupp hon tillhör träffat Jede i Mariestad som är specialister på kaffeautomater.
Av de totalt fyra uppdrag som designingenjörerna tog sig an så lever två av dem vidare enligt Carsten Billeschou.
- Vi fortsätter arbetet med kaffebägaren. Och tillsammans med en grupp studenter har vi varit i Köpenhamn och presenterat ölglaset för Carlsberg som visat intresse.

Källa: www.his.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078