23948sdkhjf

Færch Plasts vd tvingas avgå

Efter flera framgångsrika år blev 2008 ett ur ekonomisk synvinkel mindre lyckat år för danska Færch Plast. Ett resultat av detta är att företagets vd, Jens Bornstein, tvingas lämna sitt uppdrag.
Det här beslutet har fattas av styrelsen för förpackningsföretaget, och dess ordförande Niels Hermansen uppger enligt ett pressmeddelande att företaget i dag ”befinner sig i en helt annan situation än den förväntade” och att detta kräver ”ett annat ledarfokus än det gör under en period av tillväxt och framsteg”.
R. Færch Plast A/S, som är företagets kompletta namn, redovisade så sent som 2007 en vinst efter skatt på 62 miljoner DKK. Under fjolåret krympte vinsten till 8 miljoner, trots att omsättningen ökade från 914 till 927 miljoner DKK, och denna tillbakagång är den huvudsakliga förklaringen till att den förre Lego-direktören Jens Bornstein, som kom till förpackningsföretaget i Holstebro i april 2001, nu måste lämna som vd.
Det försämrade resultatet under fjolåret berodde, enligt Niels Hermansen, på en tillbakagång på bland annat den viktiga engelska marknaden. Försämrade växelkurser kunde heller inte kompenseras med höjda priser eller reducerade kostnader. Till detta kommer att ett nytt IT-system kostat mycket och att satsningen på en ny fabrik i Tjeckien blivit en större utmaning än väntat.
Tills en ny vd för företaget har utsetts kommer styrelseordförande Niels Hermansen att ta över detta uppdrag.

Källa: Packnet.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079