23948sdkhjf

15 miljoner till kompetensutveckling

Polymercentrum har beviljats drygt 15 miljoner kronor i stöd för kompetensutveckling inom plastbranschen. Stödet kommer från Europeiska Socialfonden och sträcker sig över perioden april 2009 till oktober 2010.
Under 2008 genomförde Polymercentrum tillsammans med Näringslivets EU-Byrå en förundersökning hos medlemsföretagen. Bland annat konstaterades att branschen saknar ett fungerande system för validering och certifiering av personalens kompetens. Detta tillsammans med snabb teknikutveckling, har gjort att branschföretagen blivit eftersatta i kompetensutvecklingen.
För att kunna fullfölja med att höja kompetensen bland medlemsföretagens personal till önskad nivå, har Polymercentrum under senaste månaderna vigt stor energi åt att samla information och formulera ansökningshandlingar, för att kunna erhålla stöd till projektet från ESF.
Det positiva beskedet från ESF gör att Polymercentrum nu kan ge sina medlemsföretag möjligheten att reducera det stora kompetensbehovet.
Projektet har som syfte att skapa förutsättningar för överlevnad, höja produktionsarbetarnas kompetens och göra företagen mer flexibla och mindre sårbara vid personalomsättning samt bredda rekryteringsbasen för hela branschen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078