23948sdkhjf

Däckoffensiv från Continental

Däcktillverkaren Continental kör igång en omfattande produktoffensiv. I mitten av april kommer företaget att lanserar åtta nya premiumdäck till lastbilar i fem dimensioner.
I slutet av 2010 ska Continental ha förnyat hela sitt premiumprogram för fordon inom varutransport och kommersiell trafik. Inom varutransportsegmentet kommer omkring 80 procent av Continentals omsättning från lastbilsdäck.
Herbert Mensching, sälj- och marknadschef på Continental, säger i ett pressmeddelande att produktoffensiven är en unik möjlighet för företaget att förstärka marknadspositionen ytterligare och därmed komma starkare ur den ekonomiska krisen.
De nya lastbilsdäcken, i R-, L- och W-serien, kommer att presenteras för europeiska media under mitten av april. Åtta nya typer i de fem dimensionerna 295/80, 315/80, 315/70, 295/60 och 315/60 planeras. L- och R-serierna kommer att finnas ute på marknaden från och med april och vinterdäcken från och med juli 2009.
Den nya generationen däck har enligt tillverkaren utvecklats helt från grunden och anpassats för regional transport, fjärrtransport och vinterbruk. Förbättringar ska ha gjorts som tillåter längre körsträckor, minskad bränsleförbrukning och ökad säkerhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078