23948sdkhjf

Promens Kambo specialiserar sig på plastförpackningar

Som ett direkt resultat av den kraftiga nedgången inom fordonsindustrin flyttar Promens i Moss all sin tillverkning av fordonsdetaljer till andra enheter, i första hand i Baltikum. Samtidigt blir den norska fabrikens produktion, med minskat antal anställda, helt inriktad på plastförpackningar.
Hans Jørgen Gulland, vd Promens Kambo, berättar för Packnet.se att man har sett att förpackningar går fortsatt bra, utan något dramatiskt fall. Samtidigt har det varit en enorm nedgång för fordonsdetaljer som en följd av krisen inom den industrin. Därför flyttar man enligt Gulland det mesta av produktionen till Estland men även en del till Holland.
Gulland konstaterar att en del av produktionen, med formsprutningsmaskiner, vid den nedlagda anläggningen i Stjørdal har flyttats till fabriken. Dessutom flyttas en del av verksamheten vid nedläggningshotade anläggningen i Kongsvinger.
Men antalet anställda minskar ändå i Moss, i vad som till 2006 var Polimoons fabriker. Förut var man kring 200 anställda, men är i dag 160 och blir drygt 100 på sikt när omorganisationen är klar.
Yngve Jacobsen, försäljningschef vid Promens Kambo, säger att strategin som koncernen antagit är att renodla verksamheter, och att varje anläggning kommer att specialisera sig. Den bantade tillverkningen av fordonsdetaljer, till bland annat Volvo och Saab, kommer att koncentreras till estländska Röngu där man redan är specialiserade på just denna produktion.
Enligt Jacobsen måste folk ju trots allt fortsätta att äta och tvätta kläder och sköta sin hygien, och även om billigare förpackningslösningar kan bli aktuella så behövs förpackningar även i en kris. Möjligen tror han att man kan vänta sig en liten logisk nedgång för emballage till motoroljor och bilvårdsprodukter.
Promens Kambo tillverkar blåsta och formsprutade plastemballage med volymer på allt från 100 milliliter till 30 liter, av PET och HDPE och en mindre volym PP. Kunder är i första hand livsmedels- och dryckesindustrin, kemtekniska producenter och tillverkare av kosmetik och hygienprodukter i Skandinavien.

Källa: Packnet.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062