23948sdkhjf

National Gummi bygger för framtiden

Det kärva läget inom industrin till trots har National Gummi AB i Trönninge påbörjat bygget av en ny och större blandningsavdelning som ska göra dem starkare på gummiblandningar. Investeringen är den enskilt största i företagets historia. ”Vi bygger för framtiden”, säger företagets VD Tom Rössel.
National Gummi AB arbetar till stor del mot fordonsindustrin. Mer än 60 procent av företagets omsättning genereras genom leveranser till den samma. Där av drabbades halmstadsföretaget av en minskad orderingång i slutet av förra året, vilket innebar att närmare 40 kollektivanställda varslades.
Trots kärva tiden tror företagets VD Tom Rössel på framtiden och har valt att redan nu investera för den samma. Idag har National Gummi en mindre gummiblandningsavdelning. Målsättningen är dock utvecklas och expandera på området blandningar. Därför bygger de en helt ny avdelning med en betydligt större blandare. Investeringen är den enskilt största i företagets historia och uppgår till knappt 30 miljoner kronor. Bygget är redan påbörjat och beräknas stå inflyttningsklart vid årsskiftet.
-Vi vill behålla vår kompetens på gummiblandningar i huset och har valt att göra en offensiv satsning inför framtiden, säger Tom Rössel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063