23948sdkhjf

Nordisk kompositkonst på Material Fusion

Flera nordiska konstnärer och formgivare som arbetar med kompositmaterial kommer att gästa Material Fusion, som arrangeras samtidigt med Scanplast, på Svenska mässan.
Skulptören Christopher Conte, som är norrman men uppväxt i USA, kommer att delta under talarprogrammet på Material Fusion. Conte började, efter universitetsexamen i konstvetenskap, att designa proteser. En besatthet för annorlunda biomekanik och tredimensionell konst har gjort att proteser blivit till konst.
Under Material Fusion kommer Christopher Conte att visa några av sina skulpturer och prata om hur han använder sig av olika material i sitt arbete. Han kommer också att visa hur han inspirerats av flyget och den medicinska världen i sin konst, liksom av att använda udda och olika material.
Andra deltagare är bland andra Mathias Bengtsson, dansk formgivare som är ensam om att spinna smycken, möbler och till och med broar i kolfiber, och Adriaan Beukers, holländsk forskare som har specialiserat sig på lättviktsprodukter för bland annat flygplansindustrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062