23948sdkhjf

Granberg tillverkar träbåt med plastbotten

I maj kommer Richard Granberg att drag igång tillverkningen av Golden-Cut-båtar. Det speciella med båtarna är att Granberg har valt att kombinera två i sammanhanget vanliga material, trä och plast.
Genom att kombinera träbåtens vackra egenskaper med plastbåtens praktiska skapas en näst intill underhållsfri träbåt, det skriver Västerviks-tidningen, VT.
De fem första båtarna ska börja tillverkas i maj i en lokal på båttillverkaren Windys område i Västervik. Skroven ska då redan ha tillverkats i Turkiet, men det handlar enligt Granberg bara om förarbeten.
Resten av arbetena kommer att göras på plats i Västervik, och i en intervju med VT säger han att kontrakt redan skrivits med flera lokala företag. Bland annat kommer Retronic, M-Design, Q-Assist och Cresea att vara involverade i produktionen och bland annat ordna med el, inredning, kvalitetssäkring och båttrailers.
Till en början kommer personal att hyras in, men till hösten räknar Granberg med att kunna ha egna anställda i Västervik som jobbar med tillverkningen. Men hur många det blir är för tidigt att säga.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063