23948sdkhjf

Hållbar utveckling kräver kemisk industri

I en rapport från EU-kommissionen konstateras att en hållbar utveckling är omöjlig utan livskraftiga kemiföretag i Europa. Ett glädjande resultat enligt Magnus Huss, vd för Plast- & Kemiföretagen.
Huss säger i en kommentar till rapporten att det nu inte bara handlara om ekonomi när man talar om en livskraftig kemiindustri. Det som verkligen betyder något är industrins förmåga att genom innovationer och nya lösningar forma en hållbar framtid.
EU-kommissionens High Level Group on the Competitiveness of the European Chemicals Industry, HGL, har under ett och ett halvt år gjort en grundlig analys av de utmaningar och möjligheter som industrin står inför inom de närmaste åren.
HLG har bestått av representanter från Europaparlamentet, kemikalietillverkare och -användare, fackförbund, universitet samt miljö- och konsumentorganisationer. Sverige har representerats av Karin Markides, rektor vid Chalmers tekniska högskola och Mikael Karlsson från Naturskyddsföreningen.
Enligt Huss är det glädjande att den europeiska miljörörelsen och företagen nu står enade i frågan om vikten av en konkurrenskraftig kemiindustri i Europa.
Genom att fokusera på forskning, innovation och teknikutveckling säkrar kemiindustrin enligt Plast- & Kemiföretagen sin framtid i Europa. En ansvarsfull användning av naturtillgångar och gemensamma spelregler på energi- och råvarumarknaden är faktorer som främjar konkurrenskraft och hållbar utveckling. En livskraftig kemiindustri förutsätter också öppna marknader och konkurrens på lika villkor.

Slutrapporten finns på http://ec.europa.eu/enterprise/chemicals/hlg/hlg2/hlg_index.htm

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063