23948sdkhjf

Affär till slut för Sartor

I närvaro av premiärminister Silvio Berlusconi har representanter för Ineos och Safi efter en dryg månads väntan nu slutligen tecknat avtal kring försäljningen av Ineos vinylklorid- och PVC-verksamhet i Italien.
LÄS ÄVEN
» Ineos Vinyls Italia får ny ägareAffären innebär att den italienska affärsmannen Fiorenzo Sartor, genom sitt bolag Safi, tar över verksamheten i Porto Marghera utanför Venedig och i de båda sardinska städerna Porto Torres och Assemin.
Avtalet kunde undertecknas efter det att en långdragen tvist med kemi- och energiföretaget Eni lösts. Konflikten handlade om företagets klorproduktion och de kostnader det innebär att uppgradera tillverknignen till membranteknik utan kvicksilver.
Exakt hur finansieringsfrågan har lösts vill inte de inblandade parterna uppge, men produktion ska nu omstruktureras för att bättre passa ihop med vinylkloridtillverkningen.
Totalt kommer 1 100 anställda som riskerade att bli av med jobben att få arbeta vidare, detsamma gäller för cirka ytterligare 800 som är anställda som konsulter eller underleverantörer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062