23948sdkhjf

Tenova Bioplastics köps upp av Billerud

Bioplastföretaget Tenova Bioplastics i Norrköping, som bland annat tillverkar komposterbara bärkassar av bioplast till ICA, har förvärvats av förpackningsföretaget Billerud.
Tenova omsätter idag 35 miljoner kronor och tillhör de marknadsledande inom sitt området i Sverige. Enligt Billeruds vd Per Lindberg passar förvärvet väl in i företagets långsiktiga strategi. Lindberg menar att bioplaster kommer att vara bra komplement till papper för förnyelsebara förpackningar, och att kombinationen papper med barriärer av bioplaster i förlängningen kommer att vara ett attraktivt alternativ för många olika typer av förpackningar.
Affären innebär också att Billerud förstärker sitt produktutbud mot den mindre konjunkturkänsliga konsumentsektorn. Tenovas vd och grundare Magnus Jaeger säger i ett pressmeddelande att man med Billerud som stark och långsiktig ägare får den stabilitet och den globala försäljningsorganisation som man behöver för att kunna växa.
Köpeskillingen består av en fast del och en möjlighet till tilläggsköpeskilling beroende på resultatutvecklingen 2009 till 2011.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063